Oeverzwaluwwand Hooge Kampse Plas is populair

maandag, 20 apr 2020
Middle section

Vorig jaar berichtten we dat de zwaluwen de oeverzwaluwwand die we op de Hooge Kampse Plas hebben aangelegd goed wisten te vinden. Dit jaar weten ze de wand nóg beter te vinden. Vogelwacht Utrecht heeft in april maar liefst 45 foeragerende oeverzwaluwen waargenomen.

Een ideale plek

Teruggekeerd van hun overwinteringsadres in Afrika zijn de oeverzwaluwen nu op zoek naar nestelgelegenheid. De steilwand is daarvoor natuurlijk erg geschikt. Inmiddels zijn er al circa 17 nestgangen in aanleg. De wand is gemaakt van heel fijn rivierzand, geleverd door zusteronderneming K3Delta. Doordat het heel fijn rivierzand is, dat ook veel wordt gebruikt voor het maken van zandsculpturen, kon de wand zeer steil worden aangelegd.

Over de Hooge Kampse Plas

In 2010 is GrondbankGMG in samenwerking met Utrechts Landschap gestart met de verondieping en herinrichting van de plas. Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond. In en rond de plas zijn ecologische en maatschappelijke doelen met elkaar verbonden. GrondbankGMG zorgde voor de gewenste herinrichting, heeft de plas ondieper gemaakt en eilanden aangelegd.

Wij zijn u graag van dienst