Middle section

In februari starten we met de aanleg van een grondwal voor de uitbreiding van het bestaande zonnepark Zuidbroek in Apeldoorn. Deze wal gaat ook dienen als geluidswal tegen het verkeersgeluid van de A50.

De bestaande wal gaan we verhogen om de geluidsoverlast voor de achterliggende nieuwbouwwijk Zuidbroek te reduceren. Ook worden er zonnepanelen op de wal aangelegd. De zonnepanelen op de wal gaan energie voor circa 600 huishoudens opleveren. Ook kunnen er door de geluidsreductie extra huizen gebouwd worden. Het ontwerp en de landschappelijk inpassing van het zonneveld in de geluidswal vindt u hieronder.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van en in samenwerking met adviesbureau Overmorgen en de gemeente Apeldoorn. Voor de wal is de komende jaren circa 120.000 m3 grond nodig. Wij verzorgen de acceptatie, verwerking en oplevering van de geluidswal. We verwachten het project eind 2021 op te leveren.

Contact

Voor informatie over het project kunt u contact opnemen met:
- Gert Schoolen: g.schoolen@grondbankgmg.nl en 0629003378 
- Ronald Agelink via r.agelink@grondbankgmg.nl en 0652394513

Voor de aanvoer van grond en acceptatievoorwaarden kunt u contact opnemen met Simon Jackson via s.jackson@grondbankgmg.nl of 0612122400.