Zelf vinden we dat we best verstand hebben van grond. Vorige week hebben we bewezen dat we ook nog eens heel snel kunnen grondboren. We zijn al een paar jaar trotse sponsor van het evenement ‘Grondboorkampioenschap’ van studievereniging Pyrus uit Wageningen. Deze editie hebben we zelf meegedaan bij de bedrijventeams. Van de 20 deelnemende bedrijven zijn we 3e geworden. Ons team van 7 personen, bestaande uit collega’s en aanhang: Esther, Dorian, Ronald, Frits, Gert, Kas en Jan, mag trots zijn op dit resultaat!

Middle section

Bijna naar de finale

Het is de bedoeling dat je met een handboor tot 1,20 meter diep de grond in gaat. Net zo lang tot de handvatten van de boor de grond raken. In de video zie je dat het nog best lastig is. De boor komt altijd wel de grond in, maar hoe snel zit je op 1,20 meter diep? Dat lukte ons team het snelst in 1 minuut en 23 seconden. Daarmee bereikten we de halve finale. Op een paar centimeter na hadden we zelfs bijna de finale gehaald.

Jonge doelgroep aanspreken

Het is voor ons belangrijk om ons werkveld onder de aandacht te brengen bij deze jonge doelgroep. Dagelijks houden we ons bezig met de inname en verwerking van grond en baggerspecie. Grond die vrijkomt bij bijvoorbeeld het uitgraven van tunnels en het op diepte houden van vaarwegen. Met deze grond kunnen we mooie projecten realiseren voor mens, natuur en landschap. Zo geven we grond een tweede leven. Dit evenement dragen we dan ook een warm hart toe. Het kampioenschap bestaat al sinds 1998. In teams van 4 tot 7 personen gaan de deelnemers aan de slag met de Edelmanboor. Er doen studenten uit het hele land mee, maar dus ook bedrijventeams. In totaal waren er deze editie 140 teams.