~ Stijn van der Landen liep stage bij Grondbank GMG ~

Stijn (21 jaar) voetbalt bij DCS in Zevenaar en raakte met zijn trainer, Grondbank GMG directeur Dennis Jeurissen, in gesprek over een afstudeeropdracht. “Dennis had een opdracht liggen die perfect aansluit bij mijn opleiding Logistics Management bij de HAN. In januari startte ik en vorige week heb ik mijn scriptie ingeleverd. Over een paar weken is de verdediging en dan hoor ik meteen of ik geslaagd ben. Ik heb er een goed gevoel over. Een half jaar is voorbij gevlogen! Ik kan me nog goed herinneren dat ik hier binnenstapte en nu zit mijn stage er alweer bijna op.”

Middle section

Wat houdt de studie Logistics Management in?

“Toen ik begon, heette het nog ‘logistiek en economie’. Later werd de opleiding internationaler. Het is een brede opleiding waar je leert hoe een product van begin tot eind wordt gemaakt. Het hele productieproces eigenlijk. Je leert ook over inkoop, ondernemersrecht en opslag.”

Waar heb je onderzoek naar gedaan tijdens jouw afstudeerstage?

“Voor de grootste locatie van Grondbank GMG in Beuningen heb ik alle processen in beeld gebracht door een flowchart. Ik heb dus inzichtelijk gemaakt wat er gebeurt en welke keuzes en handelingen in Beuningen worden gedaan, en in Andelst op het kantoor. Daarna heb ik beschreven welke optimalisaties er mogelijk zijn en heb ik een advies opgesteld.”

En, wat ben je zoal tegengekomen?

“Van tevoren had ik niet gedacht dat er zoveel bij het innemen, verwerken en transporteren van grond en baggerspecie komt kijken. Dan denk ik aan alle wet- en regelgeving. Ook kwam er uit het onderzoek dat niet altijd even duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is. Goed om dat nu in beeld te hebben gebracht. Vanuit daar kun je jezelf alleen maar verbeteren.”

Het was enorm leuk om af te studeren bij Grondbank GMG. De tijd is voorbij gevlogen. De afdeling is erg leuk. Iedereen is behulpzaam en geïnteresseerd.

Stijn van der Landen

"Totaal het tegenovergestelde van het bedrijf waar ik hiervoor stage liep. Daar was het nogal ouderwets, haha. Ik vind het heel mooi dat Grondbank GMG grond en baggerspecie een tweede leven geeft. Ik bedoel: het nuttig toepassen in bijvoorbeeld natuur- en recreatiegebieden en geluidswallen.”

Wat ga je doen nadat je geslaagd bent?

“Eerst ga ik mijn onderzoeksresultaten en advies nog presenteren aan het team. Ik vind het fijn om te merken dat mijn onderzoek serieus wordt genomen, en een vervolg lijkt te krijgen. Daarna ga ik eventjes niks doen en mijn hoofd leegmaken. Mijn bijbaan bij de wasstraat behoud ik voorlopig en ga ik deze zomer in het bedrijf van de vader van een vriend werken. Ik wil heel graag een masterstudie doen in Kaapstad, Zuid-Afrika. Deze studie start in februari en dan blijf ik daar tien maanden. Dat lijkt me heel gaaf! Ik ben al van alles aan het uitzoeken en voorbereiden.”

Wat is jouw wens voor de toekomst?

“Ik kijk nu vooral uit naar Zuid-Afrika. Daarna zou ik graag bij een multinational gaan werken om ervaring op te doen. Bijvoorbeeld bij Nike of Adidas.”

Zou je anderen adviseren om stage te lopen bij Grondbank GMG?

“Ja zeker! Het team is echt leuk en behulpzaam. Ik heb heel veel kunnen leren. Het werk is soms best complex, maar daarom uitdagend.”

Wat wil je het team van Grondbank GMG meegeven voor de toekomst?

“Blijf goed samenwerken. Houd het gezamenlijke doel voor ogen. Dat maakt jullie nog beter in jullie werk.”