Oeverzwaluwwand geplaatst bij Veenoordkolk Deventer

dinsdag, 07 nov 2017
Placeholder image
Middle section

Bij de Veenoordkolk in Deventer hebben wij afgelopen week een oeverzwaluwwand aangelegd. In deze wand zitten gaten, waar oeverzwaluwen straks kunnen gaan broeden. Wij hebben de wand gemaakt met betonblokken die afkomstig zijn van onze locatie ‘Valewaard’ in De Steeg. Daarmee is het een duurzame oeverzwaluwwand geworden met een natuurlijke uitstraling.

Wij hopen dat de zwaluwen de nieuwe wand in het voorjaar ook echt gaan gebruiken om in te broeden. We houden het in de gaten!

Herinrichting Veenoordkolk en Teugse Kolk

In opdracht van de gemeente Deventer zijn wij bezig met de herinrichting van de Veenoordkolk en Teugse Kolk. Met de herinrichting zorgen wij voor nog meer natuurwinst in het gebied. De Veenoordkolk en de Teugse Kolk hebben een gezamenlijke omvang van ongeveer 25 hectare. Door de aanleg van natuurvriendelijke flauwe oevers en een aantal eilanden ontstaat een gebied dat met name voor vogels en vissen gunstig is. Ook is aan de zuidkant een verbinding gemaakt met de Schipbeek zodat eerder water de uiterwaard in kan stromen en daar dan langer achter kan blijven, zodat een vochtig milieu ontstaat wat met name voor watervogels gunstig is. We verwachten dat we de totale herinrichting in het voorjaar van 2018 kunnen afronden.

Wij zijn u graag van dienst