Middle section

Dat mag duidelijk zijn: we hebben beiden passie voor grond. Afgelopen week vond de 22e editie van het Grondboorkampioenschap van studievereniging Pyrus plaats. Met maar liefst 850 deelnemers was dit typisch Wagenings studentenfeest een groot succes. Wij zijn trotse sponsor van dit evenement.

Grondboorkampioenschap

Het kampioenschap is een initiatief van studievereniging Pyrus en bestaat al sinds 1998. In teams van 4 tot 7 personen gekleed in gekke kostuums gaan de deelnemers aan de slag met de Edelmanboor. Er doen studenten uit het hele land mee, maar er waren deze editie ook 17 bedrijventeams. Iedere editie is het weer een verrassing of je moet boren in de vette klei of in heel droge grond. Aan natte grond en vette klei was dit jaar geen gebrek. De boor komt altijd de grond wel in, maar hoe snel zit je op 1,20 meter diep? Daar gaat het om bij deze kampioenschappen. En of je nu de snelste tijd neerzet of de slak van de avond bent: dat maakt niet uit. Meedoen is belangrijker dan winnen. Maar de winnaar gaat wel naar huis met de felbegeerde bokaal.

Zet jullie beste boortje voor!

Wij vinden het leuk om ons werkveld onder de aandacht te brengen bij deze doelgroep. Dagelijks houden we ons bezig met de inname en verwerking van grond. Grond die vrijkomt bij bijvoorbeeld het uitgraven van tunnels en het op diepte houden van vaarwegen. Met deze grond kunnen we mooie projecten realiseren voor mens, natuur en landschap. Zo geven we grond een tweede leven. Onder het mom van ‘zet je beste boortje voor’ hebben wij de deelnemers aangemoedigd en dragen wij dit evenement een warm hart toe.